فرمولاسیون انواع رنگ
درست است که رنگ فقط از سه حرف تشکیل شده است،اما در واقعیت نمی توان برای آن محدودیتی قائل شد ونمی توان به شادگی از آن گذشت.زمانی که دارید یک مطلب رو در کامپیوتر خود میخوانید،یا مطلبی چاپ می کنید یا لباسی انتخاب می کنید خودرو ها،رنگ های ترافیکی وغیره همه اینها در واقع ایفای نقش می کنند پس رنگ ها به شدت حائز اهمیت هستند ونقشی کلیدی را در جهان ما ایفا می کنند که در این مقاله فرمولاسیون انواع رنگ از سری مقالات 3 فرمول به آن می پردازیم.
اجزای رنگ:
به طور کلی رنگها از اجزای زیر تشکیل شدهاند:

محمل :
درواقع محمل از یک بایندر و رقیق کننده( مانند حلالها و آب) تشکیل شده است که کار اصلی بایندرتشکیل فیلم رنگ و اتصالات شبکهای می باشد.اما نکته قابل توجه اینکه ماده رقیق کننده در حین خشک شدن رنگ معمولا تبخیرمی شود و تنها بایندر در پوشش باقی میماند.خصوصیاتی مانند براقیت، انعطافپذیری، زبری و… همگی تاثیرگرفته از بایندرمی باشد. بایندرها شامل رزینهای طبیعی و یا سنتزی مانند رزین آلکیدی، آکریلیک، اپوکسی، پلیاستر و … میباشند.این رزینها به دو دسته ترموست و ترموپلاست تقسیم میشوند:
- رزین ترموپلاست: وقتی به آن حرارت می دهیم تبخیر نشده وذوب می شوند.
- رزین ترموست:این نوع رزین پس دیدی حرارت به دلیل تشکیل شبکه ای از پیوند ها تخریب می شوند.
پیگمنت (رنگدانه،ماده رنگزا و پرکننده)
پیگمنتها ترکیبات جامدی می باشند (نامحلول در آب) که وظیفه رنگدهی را برعهده دارند. مواد رنگزا ، محلول بوده و باعث ایجاد رنگهای مختلف برای کارهای رنگرزی الیاف میشوند.پرکنندهها ترکیباتی می باشندکه با اهداف مختلفی از قبیل ایجاد یک ویژگی خاص در رنگ، کاهش هزینههای تولید و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
بهتر است بدانید که پگمنت ها انواع مختلفی دارندکه یکی از پرکاربردترین آنها دی اکسید تیتانیوم می باشد.
البته پرکنندههایی هم هستند مانند تالک،کلسیم کربنات و … نیز از جمله پرمصرف ترین آنها هستند.
افزودنیها:
برای اینکه رنگ ها در حین استفاده ویا تولید کف نکنند و پوسته نبندن وهمین طور بهبود خواص ظاهری آنها و… از افزودنی ها در آن استفاده می شود.
حال می خواهیم به انواع رنگ ها بپردازیم:
انواع رنگ ها:
دسته بندی های مختلفی برای انواع رنگ وجود دارد اما در اینجا ما براساس کاربرد رنگ ها آنها را دسته بندی می کنیم.
رنگ ساختمانی
همان طور که می دانید رنگ های ساختمانی یکی از پرکاربرد ترین رنگ ها می باشدکه از آنها در داخل وخارج ساختمان استفاده می شود.در واقع در منازل،ادارات،مدارس،فروشگاه ها و… مورد استفاده قرار می گیرد.
واما رنگ های مهم ساختمانی از جمله موارد زیر هستند:
- رنگ روغنی آلکیدی
- رنگ پلاستیک
- رنگ اکریلیک

رنگهای(پوششهای) صنعتی و حفاظتی
در طی چندین سال گذشته بخش صنایع گسترش پیدا کرده واز اهمیت به سزایی برخوردار هستند در همین راستا از رنگ ها برای جلوگیری از تخریب وهمچنین برای اهداف خاص از رنگ ها استفاده می شود.از جمله رنگ های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- رنگهای اپوکسی
- رنگ پلییورتان
- رنگ مقاوم به حرارت
- رنگ یا پوششهای فلئورپلیمر
رنگهای دریایی
در واقع کشتیها و سازههای دریایی یکی از مهمترین وسیلهها در استفاده از رنگها و پوششها می باشد. رنگهای دریایی به منظور جلوگیری از خوردگی سازهها و همچنین کاهش هزینههای کشتیها از جایگاه ویژهای در رنگ برخوردار می باشد. تقسیم بندی رنگ های دریایی به شرح زیر می باشد:
- پوششهای ضدخزه
- پوششهای ضدخوردگی
- پوشش ضدخزه خودصیقل شونده
- پوشش خزه-جدا
رنگ ترافیکی
راهها و بزرگراهها با توجه به کاربرد بسیار زیاد مردم، نقش مهمی در زندگی آنها پیدا کرده است وحائز اهمیت است. در همین راستا رنگهای ترافیکی استفاده شده در جادهها نیز یکی دیگر از کاربردهای انواع رنگهاست. رنگهای ترافیکی را با توجه به نوع آنها و همچنین شیوهی اجرای آن میتوان به گروههای زیر تقسیم کرد:

- رنگ ترافیک (اکریلیک) اسپری سرد
- رنگ ترافیک اسپری گرم
- رنگ ترافیکی جداول (آلکیدی، اکریلیک و…)
- رنگ ترافیکی اسکرید و اکستروژن گرم (هیدروکربنی)
- رنگ ترافیکی کلروکائوچو
- رنگ ترافیکی چند جزئی (اکریلیک ترموست)
شماره های تماس:
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
4 پاسخ
سپاسگزارم از شما بابت ارائه مطالب مفید
بهترین و پر اطلاعات ترین سایت هستین موفق باشین
اطلاعات عالیی بود
کارتون حرف نداره