فرمولاسیون ماست

فرمولاسیون ماست

فرمولاسیون ماست، یکی از مهمترین عوامل در تولید محصولات لبنی است. ماست یکی از محصولاتی است که در تمامی کشورها مورد استفاده
قرار می‌گیرد و به عنوان یک منبع غذایی غنی و مفید شناخته شده است. ماست در انواع مختلفی در دسترس است، از جمله ماست سفید،
ماست سیاه، ماست پاستوریزه، ماست تازه، ماست چرخ‌کرده و غیره.که در این مقاله فرمولاسیون ماست از سری مقالات 3 فرمول در این باره
گفته شد.

فرمولاسیون ماست به معنی ترکیب دقیق و بهینه از مواد اولیه در تولید ماست است. در فرمولاسیون ماست، نسبت دقیق مواد اولیه برای رسیدن
به کیفیت و مشخصات دلخواه محصول تعیین می‌شود. برای مثال، نسبت مناسب آب و شیر، نوع و میزان استفاده از باکتری‌های لبنی، افزودنی‌ها،
قند و نمک، تعیین و مشخص کردن پارامترهای فیزیکی و شیمیایی محصول از جمله پروتئین، چربی، پایداری، قوام و مزه محصول به وسیله
فرمولاسیون مشخص می‌شوند. به همین دلیل، فرمولاسیون ماست اهمیت بسیاری در تولید ماست دارد و باید با دقت و مراعات نکات علمی
و بازاریابی انجام شود.

فرمولاسیون ماست
فرمولاسیون ماست

ماست چیست؟

ماست یک نوع فراورده شیری است که از ترکیب شیر و کالبدوم تهیه می‌شود. این فراورده شیری در اکثر مناطق جهان تولید و مورد مصرف قرار
می‌گیرد و به دلیل خواص تغذیه‌ای و مزه خوبی که دارد، از آن به عنوان یک ماده غذایی بسیار مهم استفاده می‌شود.

ماست به دلیل داشتن باکتری‌های خوبی که به آن اضافه می‌شوند، به عنوان یک ماده غذایی مفید برای سیستم گوارشی شناخته
می‌شود. همچنین، ماست حاوی مواد مغذی مهمی همچون پروتئین، ویتامین D و کلسیم است که برای سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها بسیار
مهم هستند.

ماست در انواع مختلفی مانند ماست معمولی، ماست یونانی، ماست کم چرب و … تهیه می‌شود و در بسیاری از غذاهای مختلف به عنوان ماده
اولیه یا تزئینی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماست از اسید لبنی تهیه می‌شود که باعث ایجاد تغییر در ساختار پروتئینی شیر می‌شود و موجب تولید پروتئین‌های جدید می‌گردد. در این روند،
با استفاده از باکتری‌های لبنی خاص، شیر به ماست تبدیل می‌شود.

فرمولاسیون ماست
فرمولاسیون ماست

برای تهیه ماست، شیر را به دمای ۳۰-۳۵ درجه سانتی‌گراد گرم می‌کنند و به آن باکتری‌های لبنی اضافه می‌کنند. باکتری‌های لبنی به
عنوان آنزیم‌هایی عمل می‌کنند که باعث تبدیل لاکتوز به اسید لاکتیک می‌شوند و در نتیجه شیر به ماست تبدیل می‌شود. در این مرحله، برای
افزایش طعم و ماندگاری، می‌توان افزودنی‌هایی مانند نمک و پودر پنیر به ماست اضافه کرد.

همچنین، ماست‌ها می‌توانند با افزودن انواع میوه‌ها، شکلات و یا مغز و تخم‌های خشک تهیه شوند. به این نوع از ماست‌ها ماست‌های
میوه‌ای و خوراکی گفته می‌شود.

  • ماست سفید: معمولاً از شیر گاو یا بز تهیه شده و بدون اضافه کردن هیچ چیز دیگری به آن تولید می شود.
  • ماست یونانی: این نوع ماست دارای بافتی سفت و کرمی است و معمولاً با اضافه کردن سفیده تخم مرغ و سایر مواد افزودنی تولید
    می شود.
  • ماست پاستوریزه شده: این نوع ماست به منظور جلوگیری از فساد زودرس و افزایش مدت عمر ماست توسط پاستوریزه کردن تهیه
    می شود.
  • ماست پربست: در این نوع ماست، آب ماست از ماست جدا شده و به جای آن موادی مانند ژلاتین و کاراگینان به آن اضافه می شود تا
    بافتی سفت و پربست به دست آید.

 

فرمولاسیون ماست
فرمولاسیون ماست
  • ماست فرانسوی: این نوع ماست دارای بافتی کرمی است و معمولاً با اضافه کردن پودر شیر خشک و باکتری‌های لاکتیک تهیه
    می شود.
  • ماست کم چرب: این نوع ماست با از بین بردن بخشی از چربی موجود در شیر تولید می شود.
  • ماست بدون چربی: این نوع ماست بدون چربی است و به دلیل داشتن محتوای کم کالری و کم چربی، برای رژیم‌های کاهش وزن مورد
    استفاده قرار می گیرد.

سخن پایانی:

در پایان، فرمولاسیون ماست به عنوان یکی از محصولات پرمصرف و مهم در صنایع غذایی، بسیار مهم است. در تهیه ماست، انتخاب مواد اولیه
با کیفیت و تعیین ترکیبات مناسب با توجه به نوع ماست مورد نظر، بسیار حائز اهمیت است. همچنین، رعایت اصول بهداشتی در تمامی مراحل
تولید از قبیل شستشوی دست‌ها، استفاده از وسایل بهداشتی و نگهداری مناسب محصولات، از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به این
نکات و مواردی که در قسمت‌های قبلی بیان شد، می‌توان به طراحی و فرمولاسیون ماست‌های باکیفیت و با طعم و مشخصات مطلوب دست
یافت.

شماره های تماس:

دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934

پست الکترونیک :
Shimis.alizadeh@gmail.com

7 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط