فرمولاسیون مایع آفت کش ها
آفتکشها عمدتاً از ترکیب چند ترکیب شیمیایی تشکیل یافتهاند و برای جلوگیری یا از بین بردن حشرات، قارچها، علفهای هرز، جوندگان، و دیگر آفات، به کار میروند. مرحله آخر در آمادهسازی آفتکش، مرحله فرمولاسیون نامیده میشود که در آن آفتکش نهایی تهیه میشود. در این متن در سایت 3formul به بررسی فرمولاسیون مایع آفت کش ها میپردازیم.
آفتکشهای شیمیایی خام که فرموله نشدهاند، برای کنترل آفات به شکل مناسبی کارآیی ندارند. در فرآیند فرموله کردن آفتکش، مقدار اندکی از ماده فعال (ماده موثر) در سطح زیادی از مواد بی اثر پخش میشود. این فرآیند باعث بهبود کارایی، نفوذ، پایداری، ایمنی، و سایر ویژگیها در آفتکش میشود. ترکیب ماده فعال و مواد بی اثر، فرمولاسیون آفتکش نامیده میشود. هر فرمولاسیون آفتکش شامل:
1. ماده فعال یا ماده موثر (که هدف آن کنترل آفت است).
2. حاملها مانند حلالهای آلی، مواد معدنی، خاک رس.
3. سورفکتانتها.
4. تثبیتکنندهها، رنگها، بهبوددهندهها.
مقدار ماده فعال و نوع فرمولاسیون در برچسب آفتکشها ذکر میشود و درصد آن به وزن ماده فعال در وزن یا حجم محصول اعلام میگردد. به عنوان مثال، آفتکش قارچکش تیلت (مایع) با فرمولاسیون EC 25% حاوی 25 گرم ماده فعال در هر 100 میلیلیتر است. همچنین، آفتکش حشرهکش استامی پراید (پودری) با فرمولاسیون SP 20% حاوی 20 گرم ماده فعال در هر 100 گرم میباشد.
انواع فرمولاسیونهای آفتکش و سموم شیمیایی
انواع فرمولاسیونهای آفتکش و سموم شیمیایی به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
۱. فرمولاسیونهای مایع:
– محلول:
مخلوطی از ماده مؤثر آفتکش که به طور کامل در آب حل شده و به صورت محلول در دسترس است.
– امولسیون:
یک محلول غلیظ روغنی است که حاوی ماده مؤثر آفتکش میباشد. این نوع فرمولاسیون پس از ترکیب با آب، به صورت ذرات روغنی حاوی ماده مؤثر، در محیط آب معلق میشود. از جمله امولسیونها، EC (امولسیون شونده) بیشترین استفاده را دارد و با انواع مختلفی از سمپاشها سازگار است. برخی از مواد فعال که قابلیت فرمولاسیون در امولسیون را ندارند، در پودرهای وتابل فرموله میشوند.
۲. فرمولاسیونهای خشک:
– پودری، گرانول، قرص، … :
این نوع فرمولاسیونها در حالت خشک و جامد موجود هستند و قبل از استفاده باید با اضافه کردن مقدار معینی از آب یا سایر حلالها فعال شوند.
این دستهبندیها نشاندهنده تنوع و گستردگی فرمولاسیونهای موجود در زمینه آفتکشها و سموم شیمیایی است.
فرمولاسیون آفتکشها و سموم شیمیایی در انواع مختلف:
1. امولسیون روغن در آب (EW):
– در این نوع فرمولاسیون، ماده فعال آفتکش در آب ناسازگار است و به صورت امولسیون در آب فرموله میشود. این فرمولاسیون از نظر زیست محیطی و سمشناسی، مورد تایید بیشتری نسبت به EC (امولسیون شونده) است.
2. مایعات محلول (SL):
– در این فرمولاسیون، برخی از مواد فعال به عنوان کنسانتره در حلال مایع (پایه آبی یا روغنی) حل میشوند. این محلولها عمدتاً شفاف هستند و نیاز به همزنی مداوم ندارند.
3. فرمولاسیون گرد و غبار (D):
– گرد و غبار به عنوان یک نوع قدیمیتر از فرمولاسیونهای سموم شناخته میشود. این نوع شامل ذرات خشک و خنثی است که بیشتر در کنترل حشرات و قارچها استفاده میشود.
4. پودر با قابلیت تر شوندگی یا پودر وتابل (WP):
– این پودرها شامل ماده فعال و خاک رس است و با آب مخلوط و اسپری میشوند. نیاز به همزنی مداوم دارند و برای کنترل آفات خاک، علفهای هرز، و نماتدها مورد استفاده قرار میگیرند.
5. پودرهای محلول (SP / WSP):
– در این فرمولاسیون، ماده موثره به صورت پودر نرم با مقدار کمی ماده خیس کننده ترکیب میشود. این پودرها به آسانی در آب حل میشوند و به صورت محلول واقعی در آب ظاهر میشوند.
6. گرانول (G):
– فرمولاسیون گرانول شبیه به گرد و غبار است، اما ذرات آن سنگینتر و بزرگتر هستند. این گرانولها برای استفاده در خاک، کنترل علفهای هرز، نماتدها، و حشرات خاک زی مناسبند.
7. پلت (P):
– فرمولاسیون پلت شبیه به گرانول است با این تفاوت که همه ذرات از نظر وزن و شکل مشابه هستند.
8. سوسپانسیون غلیظ (SC/F/L):
– این فرمولاسیون ترکیبی از امولسیون شونده (EC) و پودر وتابل (WP) است و زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که ماده فعال جامد باشد و در آب یا روغن قابل حل نباشد.
9. حجم بسیار کم (ULV):
– این آفتکشها بسیار کم حجم هستند و ممکن است حاوی 100 درصد ماده فعال باشند. برای کاربردهای خاص در کشاورزی، جنگلداری و کنترل آفات مناسبند.
نتیجهگیری:
در این متن، انواع فرمولاسیونهای آفتکش و سموم شیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند. این انواع شامل امولسیونها (EW)، مایعات محلول (SL)، فرمولاسیونهای گرد و غبار (D)، پودرهای با قابلیت تر شوندگی (WP)، پودرهای محلول (SP/WSP)، گرانولها (G)، پلت (P)، سوسپانسیونهای غلیظ (SC/F/L)، و حجم بسیار کم (ULV) بودند.
هر یک از این فرمولاسیونها ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند. از امولسیونها با ترکیب مواد فعال آفتکش در آب برای کاربردهای متعدد استفاده میشود، در حالی که گرانولها به دلیل ذرات سنگین و بزرگ، برای کنترل علفهای هرز و حشرات خاک زی مناسب هستند.
برای دریافت فرمولاسیونهای آفتکش، میتوانید به سایت 3formul مراجعه کنید که منبعی معتبر برای دریافت اطلاعات جدید و دقیق در زمینه فرمولاسیون آفتکش میباشد.
شماره های تماس:
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934