فرمولاسیون پودر ژله
فرمولاسیون پودر ژله یک فرآیند که در آن ترکیبات مختلف به منظور تولید یک پودر ژله با ویژگیها و کاربردهای خاص ترکیب میشوند. این فرمولاسیون میتواند بسته به نوع پودر ژله مورد نظر، مواد افزودنی و فرآیندهای تهیه متفاوتی داشته باشد. انتخاب ترکیبات مناسب، تنظیم رطوبت، سفتی، قوام و عملکرد دیگر پودر ژله را تحت تأثیر قرار میدهد.که در این مقاله از مقالات 3 فرمول در این باره توضیح داده شده.
پودر ژله چیست؟
پودر ژله حاوی پروتئینهایی به نام ژلاتین است. ژلاتین پس از اضافه کردن آب و ترکیب حرارتی مناسب، به وجود ژلهای میانجامد که بسته به مقدار استفاده شده، میتواند سفت یا لطیف باشد.
استفاده از پودر ژله در تهیه دسرها، ژلهها، پفک و محصولات شیرینیپزی دیگر بسیار رایج است. این پودر به عنوان یک عامل افزودنی غذایی استفاده میشود و موجب سفت شدن و ایجاد قوام در محصولات غذایی میشود.
همچنین، پودر ژله میتواند در تهیه برخی محصولات دارویی، کپسولهای نرم و تهیه ضایعات پزشکی مانند پانسمانها نیز استفاده شود.
لطفاً توجه داشته باشید که برخی افراد ممکن است به ژلاتین حساسیت داشته باشند. همچنین، برای استفاده مناسب از پودر ژله، به دستورالعملها و مقادیر مشخص شده در هر دستور پیروی کنید.
فرمولاسیون پودر ژله چیست؟
مواد لازم:
- پودر ژله (گلاتین): مقدار مورد نیاز (بر اساس دستورالعمل تهیه محصول مورد نظر)
- آب سرد: مقدار مورد نیاز (بر اساس دستورالعمل تهیه محصول مورد نظر)
طریقه تهیه:
- در یک ظرف مناسب، پودر ژله را به آب سرد اضافه کنید و مخلوط کنید تا پودر به طور کامل محلول شود.
- اجازه دهید محلول ژله به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند تا پودر به طور کامل جا بیفتد و محلولی یکنواخت شود.
- حرارت محلول را بر اساس دستورالعمل مربوطه افزایش دهید (ممکن است نیاز به گرم کردن درون یک قابلمه با حرارت ملایم داشته باشید).
- با رقم زدن محلول ژله در حرارت مناسب و به مدت زمان مشخص (بر اساس دستورالعمل)، اجازه دهید ژله سفت شود.
- پس از سفت شدن ژله، آن را به دلخواه خود در قالبها یا ظروف مختلف بریزید و به خنک شدن بگذارید.
- ژله سفت شده را در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود و آماده مصرف شود.
فرق پودر ژلاتین وپودر ژله:
- پودر ژلاتین (Gelatin Powder): پودر ژلاتین در واقع همان ژلاتین خالص است که به صورت پودری عرضه میشود. این پودر از استخوان و پوست حیوانات، مانند گاو و گوسفند، تهیه میشود. پودر ژلاتین حاوی پروتئینهای ژلاتینی است و بعد از اضافه کردن آب و ترکیب حرارتی، به وجود ژله میافتد. پودر ژلاتین به عنوان یک ماده غذایی استفاده میشود و در تهیه دسرها، ژلهها و محصولات شیرینیپزی استفاده میشود.
- پودر ژله (Jelly Powder): پودر ژله به عنوان یک محصول آماده استفاده در تهیه ژلهها و دسرهای ژلهای مورد استفاده قرار میگیرد. این پودر شامل موادی است که به آن افزوده شده است تا تهیه ژله بهصورت آسانتر و سریعتر امکانپذیر باشد. علاوه بر پودر ژلاتین، پودر ژله ممکن است شامل قند، رنگهای مصنوعی، عصارهها و طعمدهندههای مختلف باشد. بنابراین، پودر ژله یک محصول آماده است که کافیست به مقدار مناسب آب اضافه شود و با مخلوط کردن، ژله آماده بشود.
با این حال، لطفاً توجه داشته باشید که ترکیب و میزان استفاده از هر نوع پودر ژلاتین یا پودر ژله میتواند بستگی به دستورالعمل تهیه محصول ژلهای و نوعی که شما انتخاب میکنید داشته باشد.
انواع پودر ژله:
- پودر ژله خرما: این نوع پودر ژله از خرما تهیه میشود و معمولاً به عنوان یک جایگزین طبیعی و سالم برای ژله استفاده میشود. این پودر ژله حاوی فیبر و مواد مغذی مفید خرما است و ممکن است برخی ویتامینها و مواد معدنی را نیز داشته باشد.
- پودر ژله حیوانی: این نوع پودر ژله از استخوانها و غضروف حیوانات مختلف مانند گاو و خوک تهیه میشود. این نوع پودر ژله معمولاً استفادههای صنعتی بیشتری دارد و در تولید محصولات غذایی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
- پودر ژله دریایی: این نوع پودر ژله از گیاهان دریایی مانند آگار-آگار، کاراژینان و اصطلاحاً “کاراژینان” تهیه میشود. این پودر ژله معمولاً در تهیه محصولات غذایی دریایی مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان یک افزودنی طبیعی برای افزایش سفتی و قوام محصولات استفاده میشود.
- پودر ژله نباتی: این نوع پودر ژله از منابع گیاهی مانند عصاره آلوئهورا، ازمیاک و گوارانا تهیه میشود.
سخن پایانی:
در این مقاله در ارتباط با فرمولاسیون پودر ژله وانواع آن توضیح داده شده است که برای تهیه این محصول باید از فرمولاسیون آن را بدانید که برای اطلاعات بیشتر می توانید با شماره ذیل تماس حاصل فرمایید.
شماره های تماس:
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934