فرمولاسیون خمیر دندان

لیست انواع فرمولاسیون

فرمولاسیون محصولات شیمیایی

فرمولاسیون محصولات شوینده

فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی

فرمولاسیون انواع چسب

فرمولاسیون محصولات خودرویی

فرمولاسیون انواع تینر ، رنگ و حلال

فرمولاسیون محصولات صنایع غذایی

راه اندازی خط تولید

فرمولاسیون خمیر دندان

فرمولاسیون خمیر دندان

 

فرمولاسیون خمیر دندان، یک فرمولاسیون شیمیایی است که برای تولید خمیر دندان استفاده می‌شود. خمیر دندان یک ماده مخصوص است که بر روی مسواک قرار می‌گیرد و به صورت پفکی یا ژله‌ای در دهان فعالیت می‌کند. هدف استفاده از خمیر دندان، بهداشت دهان و دندان‌ها، جلوگیری از ترسیدن دندان، حفظ بهداشت لثه و کاهش خطر بروز بیماری‌های دهان و دندان است.که در  3فرمول به این موضوع میپردازیم

 

فرمولاسیون خمیر دندان

خمیردندان ماده ی می باشد جرم زدا ، شوینده و ضدعفونی کننده که معمولا در بسته بندی های استوانه مانند قرار گرفته شده اند و با فشردن آن خمیردندان خارج می شود و با استفاده از وسیله ای به نام مسواک جهت تمیز کردن دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد، دندان های پوسیده ، حساس ، زرد و … هر کدام نیازمند خمیردندان مخصوص به خود می باشند ،از فواید خمیر دندان میتوان براق کردن و سفید کردن مینای دندان ، کاستن بوی دهان ، حفظ لثه و دندان را نام برد.خمیر دندان ها اشکال مختلفی مانند ژله ای ،خمیری ، مایع و … دارند ، قدیمی ترین خمیردندان مربوط به قرن ۴ میلادی در مصر می باشد که مواد تشکیل دهنده ی آن گل زنبق بوده است . رومیان و یونانی ها جزء کسانی بودند که سابقه استفاده از تمیز کننده ها را داشتند ولی تا قبل از قرن ۱۹ میلادی استفاده از خمیر دندان  عمومی نبوده است .

 

ویژگی های یک خمیر دندان خوب :

۱ – قدرت پاک کنندگی بالایی دارد و آسیبی به مینای دندان،لثه و یا دهان نمیزند و با پوست و مخاط دهان سازگاری دارد .

۲ – بافت نرم و یکنواختی دارد و به راحتی از تیوپ خارج شده و روی مسواک پخش می شود .

۳ – بسته بندی مناسب و سالم دارد

۴ – در طول زمان مصرف از لحاظ فیزیکی و شیمیایی پایدار می باشد و شکل آن تغییر نمی کند .

 

 

 

انواع خمیر دندان :

خمیر دندان ضد پوسیدگی : که ترکیبات فلورایدی مانند سدیم فلوراید ،فلوراید قلع و یا مونو فلوئور فسفات دارد .

خمیر دندان ضد حساسیت : حساسیت عاج دندان را متوقف می کند .

خمیر دندان ضد پلاک : این خمیر دندان از تشکیل پلاک جلوگیری به عمل آورده و احتمال بروز بیماری لثه را کاهش میدهد .

خمیر دندان سفید کننده : این خمیر دندان مواد ساینده ای دارد که با پاک کردن لکه ها از روی سطح دندان ،آنرا سفید و درخشان می کند .

خمیر دندان متشکل از مواد زیر میباشد :

۱ – مواد ساینده :

هدف و کاربرد اصلی ساینده (Abrasives) از بین بردن وبرداشتن لایه های چسبناک از روی دندان می باشد و مهمترین و پر کاریرد ترین مواد ساینده در خمیر دندان به سیلیکاهیدراته (Sio) و دی کلسیم فسفات دی هیدرات و کربنات کلسیم می توان اشاره کرد .

۲ – مواد مرطوب کننده یا نگهدارنده  رطوبت :

ترکیبات نگهدارنده و رطوبت (Humectants) برای جلوگیری از خشک و  سفت شدن خمیر دندان به کار می رود  و همچنین غیر قابل مصرف شدن آن به کار میرود . وعلاوه بر این ویژگی براق کنندگی و پلاستیکی خمیر دندان را به همراه دارند . پرکاربرد ترین مواد نگهدارنده ترکیبات گلسیرین و محلول سور بیتول۷۰درصد می باشد ، ترکیبات پلی اتیلن گلایکل ها و پلی پربیلن به طور اندک در فرمولاسیون خمیر دندان مورد استفاده قرار میگیرد.

۳ – مواد پاک کننده یا کف کننده :

این مواد حساسیت بالایی دارند و همیشه با دقت زیادی در فرمولاسیون خمیر دندان به کار می روند و به این دلیل محدودیت های بسیاری در انتخاب کف کننده در خمیردندان وجود دارد .

مزایای ترکیب کف کننده در خمیر دندان : از بین بردن لایه سطحی روی دندان و همچنین کاهش کشش سطحی می باشد ، دیگر مزیت کف کننده در خمیر دندان تعلیق و حذف باقی مانده مواد غذایی ، پروتئین و دیگر ترکیبات(Debris)از روی دندان و …می باشد . اولین ترکیبات کف کننده در خمیردندان صابون بود که در فرمولاسیون آن مورد استفاده قرار می گرفت و از معایب بزرگ استفاده از این کف کننده طعم نامناسب و قلیائیت بالای آن بود ، پر مصرف ترین ترکیبات کف کننده و شوینده در حال حاضر سدیم لوریل سولفاتSLS) ) می باشد. این ترکیب فعال سطحی ، با فرمول (ROSO3Na) از برش الکل های طبیعی سنتز می شود درباره استفاده مضر این ترکیبات تحقیق های بسیاری در کمیسیون اتحادیه اروپائی انجام گردیده و تا به اکنون هیچ نهاد بین المللی ممنوعیتی برای کاربرد این نوع در خمیر دندان اعلام نشده است .

 

 

 

 

 

خمیر دندان یک ماده تمیزکننده و ضد عفونی‌کننده است که به عنوان یک محصول بهداشتی استفاده می‌شود. اصلی‌ترین وظیفه خمیر دندان، پاکسازی و بهداشت دندان‌ها و لثه‌ها است. این ماده شامل ترکیبات مختلفی مانند مواد خلال‌کننده، مواد آبرسان، مواد ضد عفونی‌کننده و مواد ضد پلاک است.

مواد خلال‌کننده موجود در خمیر دندان به عنوان یک ماده سایشی عمل کرده و با حذف ذرات غذایی و رنگ‌های ناخواسته از روی سطح دندان‌ها، آن‌ها را پاک می‌کنند. این مواد معمولاً شامل سیلیکا دی‌اکسید و آلومینیوم هستند.

مواد آبرسان موجود در خمیر دندان باعث حفظ رطوبت دهان می‌شوند و از خشکی دهان و تشدید علائم ترشح زیاد مقابله می‌کنند. برخی از مواد آبرسان شایع در خمیر دندان شامل گلیسرین و پروپیلن گلیکول است.

مواد ضد عفونی‌کننده مانند فلوراید سدیم در خمیر دندان وجود دارد که در پیشگیری از تسوس دندان و محافظت از اندام‌های سفید دندان کمک می‌کند.

مواد ضد پلاک موجود در خمیر دندان مانع از تشکیل پلاک و سفیده شدن دندان‌ها می‌شوند. برخی از مواد ضد پلاک معمول در خمیر دندان شامل تری‌کلوزان، پیرفسفات‌ها و زنتان است.

معمولاً پیشنهاد می‌شود که خمیر دندان به مدت دو دقیقه در دهان استفاده شود و سپس با آب بشویید. همچنین، توصیه می‌شود هر شش ماه یکبار خمیر دندان را تعویض کنید تا بهترین نتایج بهداشت دهان و دندان را بدست آورید.

سخن پایانی:در مقاله بالا در ارتباط با فرمولاسیون چسب پلی اورتان وکاربرد های آن توضیح داده شده. اما برای اطلاعات بیشتر وهمین برای خرید این فرمولاسیون می توانید با شماره های ذکر شده تماس حاصل فرمایید.

شماره های تماس:

دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934

پست الکترونیک :
Shimis.alizadeh@gmail.com

آدرس:
مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس

مقالات:

  1. فرمولاسیون ژل خمیر دندان
  2. فرمولاسیون رژلب جامد
  3. فرمولاسیون کرم مرطوب کننده

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لیست قیمت انواع فرمولاسیون

قیمت فرمولاسیون محصولات شیمیایی

قیمت فرمولاسیون محصولات شوینده

قیمت فرمولاسیون محصولات آرایشی و بهداشتی

قیمت فرمولاسیون انواع چسب

قیمت فرمولاسیون محصولات خودرویی

قیمت فرمولاسیون انواع رنگ ، تینر و حلال

قیمت فرمولاسیون محصولات صنایع غذایی

قیمت راه اندازی خط تولید