فرمول ترکیب اکسیدان
غلیظ می ماند/پف نمیکند/درصد تغییر نمیکند/
تولید آسان است.ولی زیاد مشاهده شده افرادی سالها درگیر ضرر و تولید بودند.
حتما با افراد کار بلد فعال باشید.همه قشــــــــنگ صحبت میکنند.
رنگ کردن مو کاری تخصصی است. بنابراین اگر در این زمینه تجربه و تخصص کافی ندارید، نتیجه دلخواهتان را نیز دریافت نخواهید کرد. شناخت انواع رنگ، بررسی کیفیت ، نسبت استفاده از رنگ و اکسیدان و ترکیب ان هادر رنگ مو و … مواردی هستند که برای داشتن یک رنگ موی زیبا و حرفهای باید به آنها مسلط باشید.یکی از این موارد مهم آگاهی از مقدار اکسیدان در رنگ مو است.در مقاله فرمول ترکیب اکسیدان از سری مقالات 3 فرمول درباره این مطلب توضیح داده شده است.
فرمول اکسیدان
اکسیدان ترکیب مواد مختلفی است. مانند : هیدروژن، کلر، فلوئور،کربن و ید و مواد ترکیبی دیگر
کم بودن نسبت اکسیدان به رنگ مو چه تاثیری دارد؟
رنگ کردن مو کاری تخصصی و حساس است که اگر فرمول مناسب آن را ندانید به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.
از مواردی که بهتر است قبل از رنگ کردن موهایتان بدانید این است که کم و زیاد بودن مقدار اکسیدان در رنگ مو چه تاثیری روی رنگ موی شما خواهد داشت.
اگر هنگام مخلوط کردن رنگ و اکسیدان مقداری کمتر از مقدار مناسب اکسیدان را به رنگتان بیفزایید، احتمالا اولین چیزی که متوجه آن میشوید این است که ترکیب رنگ و اکسیدان شما حالت و شکل مورد انتظار را ندارد. این به چه معناست؟ یعنی مواد رنگتان بیش از حد سفت شده و غلظت مناسبی ندارد.
اگر به این موضوع توجه نکنید و رنگ مویتان را با درصد کمتری اکسیدان مخلوط کنید،موهایتان به رنگ دلخواه نمیرسد! چرا که کمبود مقدار اکسیدان در رنگ مو باعث رنگ ناپذیری تارهای مو میشود.
به اصطلاح عامیانهتر رنگ مو نمیتواند به اندازه ای که باید خودش را روی موهایتان باز کند. بنابراین در انتهای کار متوجه خواهید شد که زمان و هزینهتان هدر رفته و رنگ موهایتان آنگونه که انتظار میرفت نشده.
زیاد بودن مقدار اکسیدان در رنگ مو چه تاثیری دارد؟
همانگونه که کمبود مقدار اکسیدان در رنگ مو مشکل ایجاد میکند، به همان اندازه استفاده از میزان بیشتری اکسیدان نیز رنگ موهایتان را خراب خواهد کرد.
اگر هنگام مخلوط رنگ و اکسیدان مناسب رنگتان، مقدار بیشتری اکسیدان درون ظرف رنگ بریزید باید بگوییم که متاسفانه رنگ مویتان در نهایت با رنگی که انتظارش را داشتید متفاوت خواهد بود و روشن تر خواهد شد.
اولین چیزی که متوجه خواهید شد این است که مواد رنگ کمی شل و بیش ازحد رقیق شده است و این به این معناست که شما از مقدار درستی اکسیدان استفاده نکرده اید و رنگ موهایتان نیز به همین دلیل رنگ مورد انتظار نخواهد شد.
بیش از اندازه بودن اکسیدان موجب روشنتر شدن تار موهایتان میشود، در نتیجه رنگ نهایی یک یا دو درجه -بسته به درصد اکسیدان- روشنتر از حد انتظار خواهد شد. همچنین ممکن است با توجه به نوع موها به تار های مو نیز آسیب بزند.
به همین دلیل بهتر است هنگام ترکیب رنگ و اکسیدان به اضافه کردن مقدار اکسیدان در رنگ مو دقت داشته باشید که کمتر یا بیشتر از اندازه مناسب نشود.
چند نکته مهم در روشن کردن مو با اکسیدان
اکسیدان ۳% تاثیر شیمیایی نسبتا کم و ضعیفی دارد و برای موهای حساس و موهایی که به روشن شدن نیاز ندارند مناسب تر است.
اکسیدان ۶% عملکرد متوسطی دارد و اکسیدان ۹% نیز در میان این سه مورد قوی اثر ترین نوع اکسیدان است که برای روشن کردن موها میتوان از آن استفاده کرد. نکتهای که باید حتما به آن توجه داشته باشید این است که اکسیدان مناسبی را برای روشن کردن موهایتان انتخاب کنید.
برای انتخاب صحیح اکسیدان به موارد زیر توجه داشته باشید:
- اگر شما موهای حساس و آسیبپذیری دارید سعی کنید از اکسیدان ۳% و ۶% که ضعیف تر اند استفاده کنید.
- اگر میخواهید موهایتان را تا پایه بلوند روشن کنید، میتوانید از اکسیدان ۹% که دارای اثر قوی است استفاده کنید.
- اگر روی موهایتان آثار دکلره باقی مانده، از اکسیدان ۶% یا ۳% استفاده کنید.
- توجه کنید که اکسیدان ۹% بسیار قوی اثر است و کنترل آن روی مو کمی سختتر از سایر انواع اکسیدان است و خطر سوختگی برای موها در استفاده از این اکسیدان بیشتر است بنابراین حتما در استفاده از آن به دستورالعمل ها توجه کنید.
مزایای اکسیدان
اکسیدان مو دارای فوایدی نیز هست. در ادامه با برخی از فواید آن آشنا میشویم:
- فعالسازی: بعد از ترکیب شدن اکسیدان و رنگ مو، اکسیدان باعث فعال شدن رنگ مو میشود.
- یکدستی رنگ: افزودن اکسیدان به رنگ مو باعث غلیظ شدن رنگ مو میشود و همچنین از چکه کردن رنگ مو جلوگیری میکند؛ علاوه بر این ها اکسیدان باعث یکنواخت شدن رنگ مو میشود.
- رنگدهی: اکسیدان لایههای کوتیکول را کنار زده و به رنگ مو اجازه میدهد به داخل رنگدانههای مو رسوخ کرده و باعث رنگ گرفتن مو شود.
- نتیجهی بهتر: افزودن اکسیدان به رنگ مو، باعث ماندگاری بیشتر رنگ مو میشود.
راهنمای خرید اکسیدان مناسب براساس نوع مو
نوع موی شما تاثیر زیادی بر نتیجهی رنگ موی شما میگذارد. واکنش انواع موها باتوجه به جنسشان متفاوت است؛ به عنوان مثال: در موهای نازک رنگ سریعتر از سایر انواع مو به فیبر مو نفوذ میکند؛ درنتیجه مو سریعتر رنگ میگیرد.
موهای ضخیم مقاومت بیشتری دربرابر رنگ شدن دارند و ممکن است نسبت رنگ و اکسیدان متفاوتی برای رسیدن به رنگ مورد نظر نیاز داشته باشد.
برای حرفهای شدن در استفاده از اکسیدان ، نکات زیرا رعایت کنید:
موهای نازک
- این نوع مو به راحتی رنگ میگیرد و تیره یا روشن میشود.
- معمولا این جنس مو هنگام تیره کردن، یک درجه تیرهتر از رنگ خریداری شده شما میشود؛ برای اینکه به رنگ دلخواه برسید، رنگ یک درجه روشنتر آن را خریداری کنید.
- شما میتوانید برای موهای نازک از اکسیدانی ضعیف تر از حد توصیه شده استفاده کنید.
موهای طبیعی
- واکنش طبیعی و معمولی نسبت به رنگ مو دارد.
- میتوانید از میزان اکسیدان توصیه شده توسط سازنده ان استفاده کنید.
موی ضخیم
- تیره یا روشن کردن این موها معمولا سختتر از موهای معمولی و نازک است.
- هنگامی که رنگی تیرهتر از رنگ موی خودتان را انتخاب میکنید، ممکن است رنگ یک درجه روشنتر از رنگ انتخاب شده شما شود.
- در این نوع مو، میتوانید از اکسیدان با درصد بالاتر و قویتری نسبت به حد توصیه شده در دستور العمل استفاده کنید.
- در این جنس مو، رنگ کردن موهای سفید و جوگندمی کار سختی است.
متعادل کردن معادلات اکسیداسیون – کاهش
یک رویکرد آزمون و خطا برای متعادل کردن معادلات شیمیایی شامل بازی با معادله تنظیم نسبت واکنش دهنده ها و محصولات تا رسیدن به اهداف زیر است.
اهداف برای متعادل کردن معادلات شیمیایی 1. تعداد اتم های هر عنصر در دو طرف معادله یکسان است و بنابراین جرم حفظ می شود. 2. مجموع بارهای مثبت و منفی در دو طرف معادله یکسان است و بنابراین بار حفظ می شود. (بار حفظ می شود زیرا الکترون ها در یک واکنش شیمیایی نه ایجاد می شوند و نه از بین می روند.) |
دو موقعیت وجود دارد که در آن تکیه بر آزمون و خطا می تواند شما را دچار مشکل کند. گاهی اوقات معادله آنقدر پیچیده است که نمی توان آن را با آزمون و خطا در مدت زمان معقول حل کرد. برای مثال واکنش زیر را در نظر بگیرید.
3 Cu( s ) + 8 HNO 3 ( aq ) 3 Cu 2+ ( aq ) + 2 NO( g ) + 6 NO 3 – ( aq ) + 4 H 2 O ( l )
در مواقع دیگر، می توان بیش از یک معادله نوشت که به نظر متعادل است. موارد زیر تنها تعدادی از معادلات متعادلی است که می توان برای مثال برای واکنش بین یون پرمنگنات و پراکسید هیدروژن نوشت.
2 MnO 4 – ( aq ) + H 2 O 2 ( aq ) + 6 H + ( aq ) 2 Mn 2 + ( aq ) + 3 O 2 ( g ) + 4 H 2 O ( l ) |
2 MnO 4 – ( aq ) + 3 H 2 O 2 ( aq ) + 6 H + ( aq ) 2 Mn 2 + ( aq ) + 4 O 2 ( g ) + 6 H 2 O ( l ) |
2 MnO 4 – ( aq ) + 5 H 2 O 2 ( aq ) + 6 H + ( aq ) 2 Mn 2 + ( aq ) + 5 O 2 ( g ) + 8 H 2 O ( l ) |
2 MnO 4 – ( aq ) + 7 H 2 O 2 ( aq ) + 6 H + ( aq ) 2 Mn 2 + ( aq ) + 6 O 2 ( g ) + 10 H 2 O ( l ) |
معادلات این چنینی باید با رویکرد سیستماتیک تری نسبت به آزمون و خطا متعادل شوند.
روش نیمه واکنش متعادل کردن معادلات ردوکس
یک تکنیک قدرتمند برای متعادل کردن معادلات اکسیداسیون-کاهش شامل تقسیم این واکنش ها به نیمه واکنش های اکسیداسیون و کاهشی جداگانه است. سپس نیمهواکنشها را یکی یکی متعادل میکنیم و آنها را طوری با هم ترکیب میکنیم که در واکنش نه الکترون ایجاد شود و نه از بین برود.
مراحل مربوط به روش نیمه واکنش برای متعادل کردن معادلات را می توان با در نظر گرفتن واکنش مورد استفاده برای تعیین مقدار یون تری یدید (I 3 – ) در یک محلول با تیتراسیون با یون تیوسولفات (S 2 O 3 2- ) نشان داد. .
مرحله 1 : یک معادله اسکلت برای واکنش بنویسید . معادله اسکلت واکنشی که این تیتراسیون بر اساس آن است را می توان به صورت زیر نوشت.
مرحله 2 : اعداد اکسیداسیون را به اتم های دو طرف معادله اختصاص دهید . بار منفی در یون I 3 – به طور رسمی روی سه اتم ید توزیع می شود، به این معنی که میانگین حالت اکسیداسیون اتم های ید در این یون – 1/3 است . در یون S 4 O 6 2- کل حالت اکسیداسیون اتم های گوگرد 10+ است. بنابراین میانگین حالت اکسیداسیون اتم های گوگرد +2 1/2 است .
مرحله 3 : تعیین کنید که کدام اتم اکسید شده و کدام اتم احیا شده است .
مرحله 4 : واکنش را به نیمه واکنش های اکسیداسیون و کاهش تقسیم کنید و این نیمه واکنش ها را یکی یکی متعادل کنید . این واکنش را می توان به طور دلخواه به دو نیمه واکنش تقسیم کرد. یک نیمه واکنش نشان می دهد که در طول اکسیداسیون چه اتفاقی می افتد.
دیگری کاهش نیمی از واکنش را توصیف می کند.
مهم نیست که کدام نیمه واکنش را ابتدا متعادل کنیم، بنابراین بیایید با نیمه واکنش کاهشی شروع کنیم. هدف ما متعادل کردن این نیمه واکنش از نظر بار و جرم است. منطقی به نظر می رسد که با متعادل کردن تعداد اتم های ید در دو طرف معادله شروع کنیم.
سپس بار را با توجه به این که دو الکترون باید به یک یون I 3 – اضافه کرد تا 3 I – یون ایجاد کند، متعادل می کنیم.
همانطور که از ساختارهای لوئیس این یون ها در شکل زیر مشاهده می شود.
اکنون به نیمه واکنش اکسیداسیون می پردازیم. ساختارهای لوئیس ماده اولیه و محصول این نیمه واکنش نشان می دهد که همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، می توانیم با حذف دو الکترون از یک جفت یون S 2 O 3 2- یک یون S 4 O 6 2- بدست آوریم. .
مرحله 5 : این نیمه واکنش ها را با هم ترکیب کنید تا الکترون ها نه ایجاد شوند و نه از بین بروند . در نیمه واکنش اکسیداسیون دو الکترون و در نیمه واکنش کاهشی دو الکترون گرفته می شود. بنابراین میتوانیم با ترکیب این نیمهواکنشها، یک معادله شیمیایی متعادل به دست آوریم.
(2 S 2 O 3 2- S 4 O 6 2- + 2 e – ) |
+ (I 3 – + 2 e – 3 I – ) |
I 3 – + 2 S 2 O 3 2- 3 I – + S 4 O 6 2- |
مرحله 6 : در صورت لزوم، باقیمانده معادله را با بازرسی متعادل کنید . از آنجایی که معادله کلی در حال حاضر از نظر بار و جرم متعادل است، ما به سادگی نمادهایی را معرفی می کنیم که حالات واکنش دهنده ها و محصولات را توصیف می کنند.
I 3 – ( ق ) + 2 S 2 O 3 2- ( ق ) 3 I – ( ق ) + S 4 O 6 2- ( ق )
واکنش های ردوکس در محلول های اسیدی
برخی ممکن است استدلال کنند که ما نیازی به استفاده از نیمه واکنش ها برای متعادل کردن معادلات نداریم زیرا می توان آنها را با آزمون و خطا متعادل کرد. تکنیک نیمه واکنش ضروری می شود، با این حال، در واکنش های متعادل کننده مانند اکسیداسیون دی اکسید گوگرد توسط یون دی کرومات در محلول اسیدی.
H + | ||||||
SO 2 ( aq ) | + | Cr 2 O 7 2- ( ق ) | SO 4 2- ( ق ) | + | Cr 3+ ( q ) |
دلیل این که چرا تعادل این معادله ذاتاً دشوارتر است هیچ ربطی به نسبت مول های SO 2 به مول های Cr 2 O 7 2- ندارد . این نتیجه از این واقعیت است که حلال در هر دو نیمه واکنش نقش فعالی دارد.
واکنش بین اسید اگزالیک و پرمنگنات پتاسیم در محلول اسیدی یک روش کلاسیک برای استاندارد کردن محلولهای یون MnO 4 است . این محلول ها قبل از استفاده باید استاندارد شوند زیرا بدست آوردن پرمنگنات پتاسیم خالص دشوار است. سه منبع خطا وجود دارد.
- نمونه های KMnO 4 معمولاً توسط MnO 2 آلوده می شوند .
- برخی از KMnO 4 هنگامی که در آب حل می شوند، حتی زمانی که از آب مقطر به عنوان حلال استفاده می شود، با آلاینده های کمی واکنش نشان می دهد.
- وجود آثاری از MnO 2 در این سیستم تجزیه یون MnO 4 – در حالت ایستاده را کاتالیز می کند.
بنابراین محلول های این یون باید دقیقاً قبل از استفاده با تیتراسیون استاندارد شوند. نمونه ای از اگزالات سدیم با درجه معرف (Na 2 C 2 O 4 ) وزن شده، در آب مقطر حل می شود، با اسید سولفوریک اسیدی می شود و سپس تا زمانی که اگزالات حل شود، هم زده می شود. محلول اسید اگزالیک به دست آمده برای تیتر کردن MnO 4 – تا نقطه پایانی تیتراسیون استفاده می شود، یعنی نقطه ای که آخرین قطره یون MnO 4 – رنگ زدایی می شود و رنگ صورتی کمرنگ به مدت 30 ثانیه باقی می ماند.
تمرین مسئله 4:میتوان غلظت محلول یون پرمنگنات اسیدی را با تیتر کردن این محلول با مقدار مشخصی اسید اگزالیک تعیین کرد تا زمانی که رنگ بنفش مشخصه یون MnO 4 – ناپدید شود.
H 2 C 2 O 4 ( قایق ) + MnO 4 – ( آب ) CO 2 ( گرم ) + منگنز 2 + ( آب ) از روش نیمه واکنش برای نوشتن یک معادله متعادل برای این واکنش استفاده کنید. |
محلولهای یون MnO 4 که در برابر اسید اگزالیک استاندارد شدهاند، با استفاده از معادله متعادلشده در مسئله تمرین قبلی، میتوانند برای تعیین غلظت محلولهای آبی پراکسید هیدروژن با استفاده از معادله متعادل شده در مسئله تمرین زیر استفاده شوند .
تمرین مسئله 5:تعداد بی پایانی از معادلات متعادل را می توان برای واکنش بین یون پرمنگنات و پراکسید هیدروژن در محلول اسیدی برای تشکیل یون منگنز (II) و اکسیژن نوشت:
برای تعیین استوکیومتری صحیح این واکنش از روش نیمه واکنش استفاده کنید. |
واکنش های ردوکس در راه حل های اساسی
نیمهواکنشها برای متعادل کردن معادلات در جوابهای پایه نیز ارزشمند هستند. کلید موفقیت در این واکنش ها این است که محلول های اساسی حاوی مولکول های H 2 O و یون های OH هستند . بنابراین میتوانیم در صورت نیاز، مولکولهای آب یا یونهای هیدروکسید را به دو طرف معادله اضافه کنیم.
معادله زیر واکنش بین یون پرمنگنات و پراکسید هیدروژن در محلول اسیدی را شرح می دهد.
2 MnO 4 – ( aq ) + 5 H 2 O 2 ( aq ) + 6 H + ( aq ) 2 Mn 2 + ( aq ) + 5 O 2 ( g ) + 8 H 2 O ( l )
شاید جالب باشد که ببینیم وقتی این واکنش در یک محلول اساسی رخ می دهد چه اتفاقی می افتد.
تمرین مسئله 6:یک معادله متعادل برای واکنش بین یون پرمنگنات و پراکسید هیدروژن در محلول پایه بنویسید تا دی اکسید منگنز و اکسیژن تشکیل شود.
|
واکنش هایی که در آن یک معرف منفرد هم تحت اکسیداسیون و هم احیا قرار می گیرد، واکنش های عدم تناسب نامیده می شود . به عنوان مثال، برم زمانی که یک پایه قوی به محلول آبی برم اضافه می شود، برای تشکیل یون های برمید و برومات نامتناسب است.
سخن پایانی
هر رنگی که استفاده میکنید،دستور العملی دارد که در آن میزان و نسبت اکسیدان و رنگ مشخص شده است.
اکسیدان را به اندازه مناسب استفاده کنید اگر میزان اکسیدان به اندازه نباشد ممکن است مو آسیب ببیند یا تناژ قرمز بد رنگی برای مو به وجود آید.
شماره های تماس:
دکتر مقدم 09171205271
مهندس نظری 09155604003
پشتیبان آنلاین 09151154934
پست الکترونیک :
Shimis.alizadeh@gmail.com
آدرس:
مشهد، فکوری17، نبش لاله2، شرکت ویلاتوس
مقالات:
7 پاسخ
تشکر می کنم از شما بابت مقاله عالیتون
قسمت کم بودن اکسیدان عالی بود
بسیار عالی و بی نقص بود
بسیار بی نظیر بود
سایت بی کیفیتی بود
سلام خسته نباشید
عالی بود.